Svi smo mi Deda Mraz

Fondacija Braća Karić već nekoliko godina uspešno sarađuje sa Vaspitno obrazovnim centrоm Kreativno pero. I ovoga puta Fondacija se odazvala pozivu VOS Kreativno pero da bude deo humanitarne akcije „Svi smo mi Deda Mraz”  koja je trajala od 6. do 17. decembra 2021. godine.

Novogodišnji duh darivanja nadjačao je sve postojeće prepreke izazvane aktuelnim epidemijskim okolnostima i donacije u vidu odeće, obuće, knjiga, igračaka, slatkiša i slaniša, koje su brižljivo upakovane u novogodišnje paketiće, pronašle su svoj čarobni put iz Kreativnog pera do dece kojima su ti darovi bili namenjeni.

U okviru ove akcije paketići su isporučeni najpre korisnicima u programu Centra za integraciju mladih – Svratišta u Beogradu, a potom i dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Bolnici za dečije plućne bolesti i TBC, KBC Dr Dragiša Mišović, dečijem odeljenju KC Kragujevac i Domu za nezbrinutu decu Duško Radović u Nišu.

Porodična Fondacija Braća Karić u svojoj dugoj tradiciji od preko 40 godina humanitarnog rada oduvek je videla i prepoznavala potrebu da se brine o najmlađima, posebno u vreme praznika.

„Dobra volja, želja da se pomogne, izađe u susret i učestvuje u ovakvim akcijama, je višedecenijska tradicija duboko ukorenjena u misiji i viziji naše Fondacije. Verujemo da je izuzetno važno  širiti taj talas dobre volje i dobre energije, nije dovoljno da samo mi delujemo i pomažemo, kao Fondacija – to jeste naš zadatak, ali je podjednako naš zadatak da istu želju za dobročinstvom probudimo i u drugima. Još jednom čestitam na uspešnoj akciji Kretivnom peru i svima od srca u ime svoje porodice i Fondacije želim pre svega dobro zdravlja i srećne novogodišnje i božićne praznike”, poručila je ovom prilikom predsednica Fondacije, Danica Karić Stojilković.

 

 

Ostavite komentar

four × five =