Donacija KBC „Dr Dragiša Mišović”

U ovim teškim vremenima, kada se čitava planeta bori protiv nevidljivog neprijatelja, kada lekari ulažu nadljudske napore u svakodnevnoj borbi za život i ozdravljenje
pacijenata, Fondacija „Braća Karić” je uputila donaciju KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje”.

Iz najdubljih uverenja da je neophodno da svako od nas pomogne koliko je u mogućnosti, Fondacija je ovom donacijom pokušala da bar malo olakša rad i omogući bolje uslove lekarima i medicinskom osoblju. Ovo je svakako najteži period u novijoj istoriji za čitav zdravstveni sistem u Srbiji, u kojem je slobodno možemo reći da je Kliničko bolnički centar „Dr Dragiša Mišović Dedinje”, podneo jedanod najvećih tereta u pomoći i lečenju pacijenata obolelih od Kovida 19. U cilju poboljšanja opštih uslova, Fondacija „Braća Karić” obezbedila je donacije. Najpre je donirala aparat „Optiflow” za nazalnu terapiju visokog protoka, Bolnici za dečije plućne bolesti i TBC KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje”. Ovaj aparat se koristi kod dece sa respiratornim bolestima, koje su praćene otežanim disanjem i potrebom za kiseoničkom terapijom.
Gospodin Dragomir Karić je u ime Fondacije svečano uručio aparat rukovodiocu Bolnice i načelnici Odeljenja za intenzivno lečenje i negu, dr Oliveri Ostojić, koja je tom prilikom izjavila:
„Danas je jedan divan dan u našoj bolnici, dečjoj bolnici KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje” i veoma smo zahvalni Fondaciji „Braća Karić” da je donirala aparat, koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima. To je high flow oxygen aparat koji omogućava deci koja imaju otežano disanje, nisku saturaciju, bronhooprstrukciju, znači karakteristike respiratorne bolesti, da dobiju veću količinu kiseonika, da on prodre dublje u disajne puteve i da omogući brži oporavak dece.”
U iskrenoj nadi i čista srca KBC-u „Dr Dragiša Mišović Dedinje” Fondacija „Braća Karić” je donaciju uručila kako bismo bar delimično pomogli lečenje pacijenata, rad naših lekara i zdravstvenih radnika, koji su na prvoj liniji u borbi protiv pandemiije Kovida 19.
Ovde se svakako nećemo zaustaviti i u svim narednim teškim vremenima, a nadamo se da će ih neće biti mnogo, uvek ćemo nastojati da pružimo ruku nade i nesebično pomažemo tamo gde je napotrebnije.

Ostavite komentar

thirteen − 11 =