Донација КБЦ „Др Драгиша Мишовић”

У овим тешким временима, када се читава планета бори против невидљивог непријатеља, када лекари улажу надљудске напоре у свакодневној борби
за живот и оздрављење пацијената, Фондација „Браћа Карић” је упутила донацију КБЦ „Др Драгиша Мишовић Дедиње”.

Из најдубљих уверења да је неопходно да свако од нас помогне колико је у могућности, Фондацијa је овом донацијом покушала да бар мало олакша рад и омогући боље услове лекарима и медицинском особљу. Ово је свакако најтежи период у новијој историји за читав здравствени систем у Србији, у којем је слободно можемо рећи да је Клиничко болнички центар „Др Драгиша Мишовић Дедиње”, поднео једанод највећих терета у помоћи и лечењу пацијената оболелих од Ковида 19. У циљу побољшања општих услова, Фондација „Браћа Карић” обезбедила је донације. Најпре је донирала апарат „Optiflow” за назалну терапију високог протока, Болници за дечије плућне болести и ТБЦ КБЦ „Др Драгиша Мишовић Дедиње”. Овај апарат се користи код деце са респираторним болестима, које су праћене отежаним дисањем и потребом за кисеоничком терапијом.
Господин Драгомир Карић је у име Фондације свечано уручио апарат руководиоцу Болнице и начелници Одељења за интензивно лечење и негу, др Оливери Остојић, која је том приликом изјавила:
„Данас је један диван дан у нашој болници, дечјој болници КБЦ „Др Драгиша Мишовић Дедиње” и веома смо захвални Фондацији „Браћа Карић” да је донирала апарат, који је неопходан у лечењу најмлађих пацијената са респираторним болестима. То је high flow oxygen апарат који омогућава деци која имају отежано дисање, ниску сатурацију, бронхоопрструкцију, значи карактеристике респираторне болести, да добију већу количину кисеоника, да он продре дубље у дисајне путеве и да омогући бржи опоравак деце.”
У искреној нади и чиста срца КБЦ-у „Др Драгиша Мишовић Дедиње” Фондација „Браћа Карић” је донацију уручила како бисмо бар делимично помогли лечење пацијената, рад наших лекара и здравствених радника, који су на првој линији у борби против пандемиије Ковида 19.
Овде се свакако нећемо зауставити и у свим наредним тешким временима, а надамо се да ће их неће бити много, увек ћемо настојати да пружимо руку наде и несебично помажемо тамо где је напотребније.

Оставите коментар

6 + 19 =