КОРЕНИ

Многи су Карићи оставили значајан траг за собом

Карића је током бурне историје било у свим професијама: од учитеља, свештеника, официра до данашње генерације савремених менаџера.

Током генерација, као и у свакој породици, било их је више и мање успешних, али су увек настојали да наставе и сачувају предузетнички дух, чије је семе посејано почетком XVIII века.

Једна од најпознатијих и најугледнијих српских породица из Пећи, са Космета, породица Данице и Јанићија Карића је у времену оптерећеном кризама свих облика и размера, јасно изабрала, а онда и следила свој пут. Смелошћу ума и духа, осећајем заједништва и енергијом стварања Карићи су полако али сигурно долазили до успеха. Свако од њих је одмотавао своје клупко судбине, знајући да срећа не постоји сама по себи, да је треба зарадити, обликовати, а онда и поделити са другима.

Четири брата, Сретен, Драгомир, Зоран, Богољуб и сетра Оливера васпитавани су и расли у духу православља и оданости српској традицији. Ген предузетништва и његово семе су расли и развијали се онолико колико су то историјске и друге околности дозвољавале, да би садашњим генерацијама Карића то семе израсло у брижљиво однегован врт са великим бројем лепо уређених и плодних парцела и јос већим бројем оних празних, које чекају њихове вредне руке да их оплемене радом.

“Човек се рађа са осећањем за породицу и сопственост; без тога није он ни у којем човечанском друштву,ма на ком се ступњу образованости оно находило.”
-Владимир Карић