„Боје света”: Фондација Браћа Карић, компанија БК Тесла и дипломатски кор жена враћају боје у свет Прихватилишта за децу Београда

С великим задовољством обавештавамо јавност да је први пројекат „Боје света” у Србији успешно завршен! Слике настале током овог пројекта су продате, а највећи део слика купила је компанија БК Тесла, чиме је показала своју посвећеност друштвеној одговорности и подршци локалној заједници.

Прикупљена средства биће искоришћена за реализацију креативних и спортских радионица са децом из Прихватилишта за децу Београда. Ове радионице имају за циљ да подстакну креативност, физичку активност и емоционални развој деце, пружајући им прилику да кроз уметност и спорт изразе своје таленте и способности.
Током маја и јуна 2024. године, пројекат „Боје света” окупио је супруге амбасадора и дипломата из разних земаља, које су уз помоћ визуелних уметника стварале своја уметничка дела. Ова јединствена уметничка дела су потом продата на хуманитарној аукцији, а сва прикупљена средства су усмерена ка подршци Прихватилишту за децу Београда.
Један од међународних пројеката који са поносом организује Фондација Браћа Карић је пројекат „Боје света”. Уметност, креативност и хуманост су основне идеје овог пројекта који је пре пет година у Кини покренула Дана Бачевић, када је њен супруг, Његова Екселенција господин Милан Бачевић био амбасадор Републике Србије у тој земљи. Како комуницирати када не знате језик, како доћи до разумевања са људима око себе, шта је то што нас све повезује и што је универзални језик човечанства: све су то управо – боје. Боје имају значења која су углавном иста код свих народа света, па је Дана Бачевић одлучила да Кину, али и друге земље, упозна кроз боје. Прва манифестација „Боје света” одржана је у Кини и на њој су учествовале супруге амбасадора из 26 земаља, а 56 радова је било изложено на добротворној аукцији којој је присуствовао велики број гостију из дипломатског кора, медија и друштвеног живота Народне Републике Кине. Том приликом је прикупљена значајна помоћ и тако је почело нешто што је сада по први пут представљено и у Србији – пројекат „Боје света” који окупља супруге амбасадора и дипломата, које уз помоћ визуелних уметника стварају сопствене слике, а које се потом продају у хуманитарне сврхе.
Компанија БК Тесла је препознала значај овог пројекта и одлучила да куповином највећег дела слика додатно допринесе успеху ове хуманитарне акције. Њихова великодушност и спремност да подрже децу у Прихватилишту омогућиће реализацију бројних радионица које ће обогатити животе ових малишана.
Захваљујемо се свим учесницима, уметницима, дипломатама и нашим драгим пријатељима који су дали свој допринос успеху пројекта „Боје света”. Посебно се захваљујемо компанији БК Тесла на њиховој несебичној подршци, у нади да ће ова акција инспирисати и друге да се укључе у сличне хуманитарне активности.
Заједно враћамо боје у животе деце!

 

Оставите коментар

four + twelve =