„Boje sveta”: Fondacija Braća Karić, kompanija BK Tesla i diplomatski kor žena vraćaju boje u svet Prihvatilišta za decu Beograda

S velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da je prvi projekat „Boje sveta” u Srbiji uspešno završen! Slike nastale tokom ovog projekta su prodate, a najveći deo slika kupila je kompanija BK Tesla, čime je pokazala svoju posvećenost društvenoj odgovornosti i podršci lokalnoj zajednici.

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za realizaciju kreativnih i sportskih radionica sa decom iz Prihvatilišta za decu Beograda. Ove radionice imaju za cilj da podstaknu kreativnost, fizičku aktivnost i emocionalni razvoj dece, pružajući im priliku da kroz umetnost i sport izraze svoje talente i sposobnosti.
Tokom maja i juna 2024. godine, projekat „Boje sveta” okupio je supruge ambasadora i diplomata iz raznih zemalja, koje su uz pomoć vizuelnih umetnika stvarale svoja umetnička dela. Ova jedinstvena umetnička dela su potom prodata na humanitarnoj aukciji, a sva prikupljena sredstva su usmerena ka podršci Prihvatilištu za decu Beograda.
Jedan od međunarodnih projekata koji sa ponosom organizuje Fondacija Braća Karić je projekat „Boje sveta”. Umetnost, kreativnost i humanost su osnovne ideje ovog projekta koji je pre pet godina u Kini pokrenula Dana Bačević, kada je njen suprug, Njegova Ekselencija gospodin Milan Bačević bio ambasador Republike Srbije u toj zemlji. Kako komunicirati kada ne znate jezik, kako doći do razumevanja sa ljudima oko sebe, šta je to što nas sve povezuje i što je univerzalni jezik čovečanstva: sve su to upravo – boje. Boje imaju značenja koja su uglavnom ista kod svih naroda sveta, pa je Dana Bačević odlučila da Kinu, ali i druge zemlje, upozna kroz boje. Prva manifestacija „Boje sveta” održana je u Kini i na njoj su učestvovale supruge ambasadora iz 26 zemalja, a 56 radova je bilo izloženo na dobrotvornoj aukciji kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju iz diplomatskog kora, medija i društvenog života Narodne Republike Kine. Tom prilikom je prikupljena značajna pomoć i tako je počelo nešto što je sada po prvi put predstavljeno i u Srbiji – projekat „Boje sveta” koji okuplja supruge ambasadora i diplomata, koje uz pomoć vizuelnih umetnika stvaraju sopstvene slike, a koje se potom prodaju u humanitarne svrhe.
Kompanija BK Tesla je prepoznala značaj ovog projekta i odlučila da kupovinom najvećeg dela slika dodatno doprinese uspehu ove humanitarne akcije. Njihova velikodušnost i spremnost da podrže decu u Prihvatilištu omogućiće realizaciju brojnih radionica koje će obogatiti živote ovih mališana.
Zahvaljujemo se svim učesnicima, umetnicima, diplomatama i našim dragim prijateljima koji su dali svoj doprinos uspehu projekta „Boje sveta”. Posebno se zahvaljujemo kompaniji BK Tesla na njihovoj nesebičnoj podršci, u nadi da će ova akcija inspirisati i druge da se uključe u slične humanitarne aktivnosti. Zajedno vraćamo boje u živote dece!

 

Ostavite komentar

5 × four =