Promocija knjige „Srbi koji su zadivili svet”

Povodom novog izdanja knjige SRBI KOJI SU ZADIVILI SVET autora Dragana M. Miloševića a u izdanju Fondacije Braća Karić

Porodica Karić je odavno zagledana u srpske zadužbinare i neimare, ktitore i darodavce. Godine 1979. još u rodnoj Peći osnovali su Socijalni savet, kao preteču Karić fondacije, uz viziju dalekog trajanja u budučnosti. Danas je Fondacija moderna institucija graditelj mostova medju narodima i ljudima, čuvar istorijske tradicije Srba.
Više od četrdeset i pet godina vodi nas ideja očuvanja i negovanja naših korena, običaja, materijalne i duhovne kulture srpskog naroda. Duboko verujemo da je očuvanje pisma, jezika i istorije i kulturne baštine najsigurnija i najbolja promocija jednog naroda. Dok živi maternji jezik, dok živi istorija, dok žive naša umetnost i tradicija, živi i nacionalni identitet naroda.
Odgovorni prema našem narodu i državi, ne prepuštamo zaboravu ni naša ni duhovna dobra i dostignuća drugih društva, nacije, pojedinaca dok je tako uvereni smo da smo na sigurnom putu budućnosti.
Zato su knjige u izdanju Fondacije Braća Karić brižljiv odabir naših i stranih autora, umetnika i stvaralaca našeg regiona, Evrope i Sveta.
Knjiga SRBI KOJI SAU ZADIVILI SVET autora Dragana M. Miloševića je svojevrsno putovanje kroz našu istoriju, od praistorije do naših dana kroz priče o velikim Srbima i Srpkinjama.
Od Cara Konstantina do Novaka Đokovića i drugih srpskih „junaka našeg doba” predstavljeni su blistavi umovi i imena koja su obeležila vreme u kome su živeli, stvarali i davali svoj doprinos. Stvarajući ovu knjigu i birajući naše velikane autor je pokazao da je pažljiv i brižljiv čuvar srpskog identiteta i bogate srpske kulturne baštine.
Šetajući kroz vremena od Vinče, Starčeva do današnjih dana Dragan M. Milošević otvara prozore muzeja u kojem su braća Sokolović, Matija Ban, Milica Tomić, Pit Maravić i drugi velikani čije nas je postojanje unapredilo i učinilo bližima svetu.
Na promociji knjige govorili su Milanka Karić osnivač Fondacije Braća Karić, Žana Živaljević novinar, prof. dr Miladin Radisavljević i prof. Veselin Dželetović književnik koji su preneli svoje utiske nakon čitanja knjige i rekli nešto o značaju knjige o znamenitim Srbima koji su zadivili svet.
Na kraju se prisutnima obratio i sam autor Dragan M. Milošević istakavši koliko mu je bilo važno da napiše knjigu o znamenitim Srbima koji su ostavili veliki trag u nacinalnoj i kuturnoj baštini Srbije.
Prikupljene biografije ovakvih velikana na jednom mestu, ogroman su i neprocenljivo vredan nacionalni resurs pomoću koga se najbrže i najizvesnije može probuditi vera i nada u bolju budućnost.
Knjiga SRBI KOJI SU ZADIVILI SVET autora Dragana M. Miloševića koja je izašla u izdanju Fondacije Braća Karić danas pred vama, a sutra pred vašim potomcima predstavlja svedočanstvo o Srbima koji su zadivili svet i zalog budućim generacijama da čuvaju i poštuju velikane srpske istorije.

Ostavite komentar

6 + nine =