Промоција књиге „Срби који су задивили свет”

Поводом новог издања књиге СРБИ КОЈИ СУ ЗАДИВИЛИ СВЕТ аутора Драгана М. Милошевића а у издању Фондације Браћа Карић

Породица Карић је одавно загледана у српске задужбинаре и неимаре, ктиторе и дародавце. Године 1979. још у родној Пећи основали су Социјални савет, као претечу Карић фондације, уз визију далеког трајања у будучности. Данас је Фондација модерна институција градитељ мостова медју народима и људима, чувар историјске традиције Срба.
Више од четрдесет и пет година води нас идеја очувања и неговања наших корена, обичаја, материјалне и духовне културе српског народа. Дубоко верујемо да је очување писма, језика и историје и културне баштине најсигурнија и најбоља промоција једног народа. Док живи матерњи језик, док живи историја, док живе наша уметност и традиција, живи и национални идентитет народа.
Одговорни према нашем народу и држави, не препуштамо забораву ни наша ни духовна добра и достигнућа других друштва, нације, појединаца док је тако уверени смо да смо на сигурном путу будућности.
Зато су књиге у издању Фондације Браћа Карић брижљив одабир наших и страних аутора, уметника и стваралаца нашег региона, Европе и Света.
Књига СРБИ КОЈИ САУ ЗАДИВИЛИ СВЕТ аутора Драгана М. Милошевића је својеврсно путовање кроз нашу историју, од праисторије до наших дана кроз приче о великим Србима и Српкињама.
Од Цара Константина до Новака Ђоковића и других српских „јунака нашег доба” представљени су блистави умови и имена која су обележила време у коме су живели, стварали и давали свој допринос. Стварајући ову књигу и бирајући наше великане аутор је показао да је пажљив и брижљив чувар српског идентитета и богате српске културне баштине.
Шетајући кроз времена од Винче, Старчева до данашњих дана Драган М. Милошевић отвара прозоре музеја у којем су браћа Соколовић, Матија Бан, Милица Томић, Пит Маравић и други великани чије нас је постојање унапредило и учинило ближима свету.
На промоцији књиге говорили су Миланка Карић оснивач Фондације Браћа Карић, Жана Живаљевић новинар, проф. др Миладин Радисављевић и проф. Веселин Џелетовић књижевник који су пренели своје утиске након читања књиге и рекли нешто о значају књиге о знаменитим Србима који су задивили свет.
На крају се присутнима обратио и сам аутор Драган М. Милошевић истакавши колико му је било важно да напише књигу о знаменитим Србима који су оставили велики траг у нациналној и кутурној баштини Србије.
Прикупљене биографије оваквих великана на једном месту, огроман су и непроценљиво вредан национални ресурс помоћу кога се најбрже и најизвесније може пробудити вера и нада у бољу будућност.
Књига СРБИ КОЈИ СУ ЗАДИВИЛИ СВЕТ аутора Драгана М. Милошевића која је изашла у издању Фондације Браћа Карић данас пред вама, а сутра пред вашим потомцима представља сведочанство о Србима који су задивили свет и залог будућим генерацијама да чувају и поштују великане српске историје.

Оставите коментар

eight − 5 =