Promocija knjige „Neizbežni susreti” Marija Line Veke u Rimu

 

Posle uspešno održane promocije knjiga u Beogradu i Novom Sadu, italijanska novinarka i spisateljica, dobitnica Nagrade „Braća Karić” Marija Lina Veka predstavila je 20. 05. 2023. godine italijanskoj čitalačkoj publici knjigu „Neizbežni susreti” u kojoj su predstavljeni intervjui značajnih ličnosti i njihovi stavovi o situaciji i životu na Kosovu i Metohiji.

Zahvaljujući njenom karakteru, koji karakteriše pre svega borbenost i potraga za istinom, Marilina svojim istraživačkim novinarstvom dopire do bolnih istina koje se vešto kriju godinama a koje govore o stradanjima i opstanku napaćenog srpskog naroda.

Promocija je održana u prepunoj Sali galerije „Medina Art Gallery” koju je otvorila Marina Tinto bivša upravnica Narodne biblioteke (Emeroteca della Biblioteca Nazionale).

Razgovore sa književnicom vodile su  novinar Web portala Manuela Stefoni a publici se obratila i novinarka Milica Ostojić dopisnica Večernjih Novosti koja živi i radi u Rimu. Na predstavljanju ove knjige sa veoma teškom temom, bilo je dosta zainteresovanih Italijana među kojima su se našle mnogobrojne ličnosti iz javnog života, pisci, političari, advokati, novinari…

 

Ostavite komentar

5 + 6 =