Промоција књиге „Неизбежни сусрети” Марија Лине Веке у Риму

 

После успешно одржане промоције књига у Београду и Новом Саду, италијанска новинарка и списатељица, добитница Награде „Браћа Карић” Марија Лина Века представила је 20. 05. 2023. године италијанској читалачкој публици књигу „Неизбежни сусрети” у којој су представљени интервјуи значајних личности и њихови ставови о ситуацији и животу на Косову и Метохији.

Захваљујући њеном карактеру, који карактерише пре свега борбеност и потрага за истином, Марилина својим истраживачким новинарством допире до болних истина које се вешто крију годинама а које говоре о страдањима и опстанку напаћеног српског народа.

Промоција је одржана у препуној Сали галерије „Medina Art Gallery” коју је отворила Марина Тинто бивша управница Народне библиотеке (Emeroteca della Biblioteca Nazionale).

Разговоре са књижевницом водиле су  новинар Web портала Мануела Стефони а публици се обратила и новинарка Милица Остојић дописница Вечерњих Новости која живи и ради у Риму. На представљању ове књиге са веома тешком темом, било је доста заинтересованих Италијана међу којима су се нашле многобројне личности из јавног живота, писци, политичари, адвокати, новинари…

 

Оставите коментар

13 − one =