Odlazak deda Đorđa Mihailovića

Sa velikom tugom i neizmernim poštovanjem opraštamo se od našeg heroja i velikog patriote, našeg deda Đorđa Mihailovića.

Bio je jedan od najvećih srpskih rodoljuba koji je više od pola veka na srpskom groblju „Zejtinliku” čuvao istinu o stradalnicima Solunskog fronta i svojim besedama oživljavao uspomene na srpske junake koji su položili svoje živote na bojištima u Prvom svetskom ratu, oslobađajući ceo svet od velikog zla.

Ovaj uzvišeni i častan zadatak nasledio je od svog dede Save i oca Đure Mihailovića koji su takođe, predano i sa puno ljubavi brinuli o 8000 grobova, besmrtnih srpskih boraca  koji počivaju u tuđini.

Veran svojoj otadžbini, svojim životom i delima, u  96. godini otišao je kao heroj koji je budućim pokolenjima sačuvao junačko nasleđe predaka.

Fondacija „Braća Karić” imala je veliku čast i privilegiju što je među mnogobrojnim značajnim domaćim i svetkim imenima, Đorđe Mihailović svojim doprinosom uveličao našu Nagradu „Braća Karić” i postao njen laureat.

Cenjen i poštovan od svog roda, živeo je i ostao na srpskom groblju „Zejtinlik” među večnim i besmrtnim Solunskim borcima, koji kao naši dedovi, očevi, roditelji i sinovi Srbije nikad ne umiru čuvajući i dalje mir i slobodu za koju su se borili.

Otišao je u večnost, ostaviši neizbrisiv trag u našim srcima i nezaboravno sećanje u srpskoj istoriji.

Večnaja pamjat, čestitom starini, posvećenom i predanom čuvaru srpske istorije.

Neka mu Gospod podari rajsko naselje koje je zaslužio svojim životom i svojom dobrotom.

Neka mu je večna slava i hvala!

Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić i članovi Fondacije Braća Karić

 

Ostavite komentar

1 × one =