Одлазак деда Ђорђа Михаиловића

Са великом тугом и неизмерним поштовањем опраштамо се од нашег хероја и великог патриоте, нашег деда Ђорђа Михаиловића.

Био је један од највећих српских родољуба који је више од пола века на српском гробљу „Зејтинлику” чувао истину о страдалницима Солунског фронта и својим беседама оживљавао успомене на српске јунаке који су положили своје животе на бојиштима у Првом светском рату, ослобађајући цео свет од великог зла.

Овај узвишени и частан задатак наследио је од свог деде Саве и оца Ђуре Михаиловића који су такође, предано и са пуно љубави бринули о 8000 гробова, бесмртних српских бораца  који почивају у туђини.

Веран својој отаџбини, својим животом и делима, у  96. години отишао је као херој који је будућим поколењима сачувао јуначко наслеђе предака.

Фондација „Браћа Карић” имала је велику част и привилегију што је међу многобројним значајним домаћим и светким именима, Ђорђе Михаиловић својим доприносом увеличао нашу Награду „Браћа Карић” и постао њен лауреат.

Цењен и поштован од свог рода, живео је и остао на српском гробљу „Зејтинлик” међу вечним и бесмртним Солунским борцима, који као наши дедови, очеви, родитељи и синови Србије никад не умиру чувајући и даље мир и слободу за коју су се борили.

Отишао је у вечност, оставиши неизбрисив траг у нашим срцима и незаборавно сећање у српској историји.

Вечнаја памјат, честитом старини, посвећеном и преданом чувару српске историје.

Нека му Господ подари рајско насеље које је заслужио својим животом и својом добротом.

Нека му је вечна слава и хвала!

Миланка и Богољуб са породицом Карић и чланови Фондације Браћа Карић

 

Оставите коментар

4 + eleven =