Fondacija Braća Karić nastavlja da pomaže ugroženim mališanima: Nezaboravna poseta Prihvatilištu za decu Beograda

Sa velikom radošću obaveštavamo javnost o nezaboravnom događaju u Prihvatilištu za decu Beograda, koji je organizovala Fondacija Braća. Ovaj događaj je bio ispunjen ljubavlju, kreativnošću i iskrenim osmesima dece.


Humanitarna akcija koja inspiriše

Od 1958. godine, Prihvatilište za decu Beograda pruža topli dom i podršku deci bez adekvatnog roditeljskog staranja. Do sada je zbrinulo preko 70.000 dece, a Fondacija Braća Karić je dugogodišnji partner ove ustanove, posebno kroz projekat „Umetnost.Sloboda.Snaga.” koji je pre 12 godina pokrenula predsednica Fondacije Danica Karić Stojilković. Ovaj projekat ima za cilj da kroz umetnost i kreativne aktivnosti pruži deci mogućnost da razvijaju svoje talente i osećaj slobode.

Modna revija i kreativne radionice

Poseban deo programa bila je modna revija koju je priredila talentovana umetnica Milica Marinković, čiji projekat Mima Eko Art koristi limenke reciklirane materijale za kreiranje jedinstvenih haljina. Deca su bila oduševljena dok su manekenke nosile ove divne kreacije, pokazujući kako umetnost može doprineti očuvanju životne sredine.
Pored modne revije, organizovane su i kreativne radionice uz muziku Dane Karić. Dvorište Prihvatilišta odzvanjalo je pesmom, igrom i smehom, dok su deca uživala u umetničkim aktivnostima, stvarajući nezaboravne uspomene.


Podrška donatora i prijatelja

Ova poseta bila je i prilika da se zahvalimo svim učesnicima, donatorima i prijateljima koji su svojim nesebičnim zalaganjem u poslednjem periodu doprineli uspehu ove inicijative. Posebno smo bili oduševljeni videti sve divne BeJoYuss kreacije – jakne, torbe, kišobrane i haljine koje su naši donatori doneli sa sobom.
„Ovo je bio dan za pamćenje. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i pružili podršku. Vaše nesebično zalaganje i ljubav znače najviše ovoj divnoj deci, a naravno i svima nama”, izjavila je Danica Karić Stojilković, predsednica Fondacije Braća Karić.


Zajednička misija za bolju budućnost

Ovaj događaj je još jedan primer kako udružene snage, dobra volja i veliko srce mogu doprineti boljem i srećnijem detinjstvu za najmlađe i najosetljivije članove našeg društva. Fondacija Braća Karić, zajedno sa prijateljima, donatorima i predstavnicama Latino kluba žena iz Beograda, svojim nesebičnim angažmanom pokazuje koliko je važna humanitarna podrška i solidarnost.
Pozivamo sve da se uključe i pruže svoj doprinos zajednici, jer svaki mali gest može napraviti veliku razliku u životima ove dece. Zajedno možemo stvoriti bolju budućnost za našu decu i naše društvo.

Ostavite komentar

2 × four =