Donacija Specijalnoj bolnici „Ozren“

Mnogobrojna ulaganja Fondacije Braća Karić u poboljšanje i unapređenje zdravstva i zdravstvene zaštite stanovništva, kontinuirano su se sprovodila od početka njenog delovanja a kroz pomaganje raznim medicinskim ustanovama. Iz najdubljih uverenja da je neophodno da svako od nas pomogne koliko je u mogućnosti, Fondacija Braća Karić pored mnogobrojnih aktivnosti ostvarivala je svoje humanitarne ciljeve izgradnjom bolnica, donacijom medicinskih aparata, kupovinom opreme, sredstava za rad, lekova.

Ovakvim zalaganjem poboljšavani su opšti uslovi kako zdravstvenim radnicima tako i pacijentima.

Fondacija Braća Karić i ovoga puta preuzela je inicijativu donirala neophodan nameštaj za Specijalnu bolnicu „Ozren“ i njeno oftamološko odeljenje u Sokobanji. Ovom donacijom obezbeđeni su bolji uslovi, lekarima i medicinskom osoblju za rad a pacijentima bolji uslovi boravka.

IMG_8200.00_02_08_09.Still003
IMG_8200.00_00_07_27.Still001

Na donaciji se zahvalila direktorka bolnice Ozren dr Gordana Atonijević, pneumoftiziolog.

Bolnica „Ozren“ jedinstvena po svojim rezultatima u oblasti tuberkuloze odlikuje se trajanjem koje datira od davne 1935. godine. Zahvaljujući izuzetnim geografskim položajem i klimatskim uslovima , jedinstvenim u svetu, ova bolnica 1956. godine otvara i odeljenje za lečenje tuberkuloze očiju kao i dugih hroničnih oboljenja vida. Prepoznavši istrajnost i veru koja se ulaže u boljitak svakog pacijenta Fondacija je ovom donacijom podržala napore ove institucije u daljem napretku.

IMG_8200.00_00_25_07.Still002

Skoro da ne postoji ni jedna značajnija zdravstvena institucija a da joj Fondacija, kada je to bilo potrebno, nije pružila pomoć. Značajna sredstva izdvojena su Ginekološko – akušerskoj klinici „Narodni front“, Klinici za rehabilitaciju „ Dr Miroslav Zotović“, kupljena je barokomora i medicinska oprema za Vojnomedicinsku akademiju, renovirana je zgrada bolnice „Laza Lazarević“ u Padinskoj Skeli, takođe su obezbeđena i određena sredstva Institutu za zaštitu majke i deteta, Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Dečijem odeljenju Klinike u Peći, Dečijem odeljenju klinike u Nišu, a u najtežem periodu za zdravstveni sistem Srbije u vreme pandemije kovida 19 Kliničko – bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ doniran je aparat za nazalnu terapiju visokog protoka.

Ostavite komentar

one × four =