Донација Специјалној болници „Озрен“

Многобројна улагања Фондације Браћа Карић у побољшање и унапређење здравства и здравствене заштите становништва, континуирано су се спроводила од почетка њеног деловања а кроз помагање разним медицинским установама. Из најдубљих уверења да је неопходно да свако од нас помогне колико је у могућности, Фондација Браћа Карић поред многобројних активности остваривала је своје хуманитарне циљеве изградњом болница, донацијом медицинских апарата, куповином опреме, средстава за рад, лекова.

Оваквим залагањем побољшавани су општи услови како здравственим радницима тако и пацијентима.

Фондација Браћа Карић и овога пута преузела је иницијативу донирала неопходан намештај за Специјалну болницу „Озрен“ и њено офтамолошко одељење у Сокобањи. Овом донацијом обезбеђени су бољи услови, лекарима и медицинском особљу за рад а пацијентима бољи услови боравка.

IMG_8200.00_02_08_09.Still003
IMG_8200.00_00_07_27.Still001

На донацији се захвалила директорка болнице Озрен др Гордана Атонијевић, пнеумофтизиолог.

Болница „Озрен“ јединствена по својим резултатима у области туберкулозе одликује се трајањем које датира од давне 1935. године. Захваљујући изузетним географским положајем и климатским условима , јединственим у свету, ова болница 1956. године отвара и одељење за лечење туберкулозе очију као и дугих хроничних обољења вида. Препознавши истрајност и веру која се улаже у бољитак сваког пацијента Фондација је овом донацијом подржала напоре ове институције у даљем напретку.

IMG_8200.00_00_25_07.Still002

Скоро да не постоји ни једна значајнија здравствена институција а да јој Фондација, када је то било потребно, није пружила помоћ. Значајна средства издвојена су Гинеколошко – акушерској клиници „Народни фронт“, Клиници за рехабилитацију „ Др Мирослав Зотовић“, купљена је барокомора и медицинска опрема за Војномедицинску академију, реновирана је зграда болнице „Лаза Лазаревић“ у Падинској Скели, такође су обезбеђена и одређена средства Институту за заштиту мајке и детета, Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, Дечијем одељењу Клинике у Пећи, Дечијем одељењу клинике у Нишу, а у најтежем периоду за здравствени систем Србије у време пандемије ковида 19 Клиничко – болничком центру „Др Драгиша Мишовић“ дониран је апарат за назалну терапију високог протока.

Оставите коментар

five + 15 =