Награда Браћа Карић 2018. године

Награда “Браћа Карић” успостављена је као плод вере у неисцрпну памет и вредност, пре свега сопственог народа. Намера јој је да буде подстицај и мотив за све оне који стварају, који обликују вредности због којих ћемо сви ми, и простор у коме живимо – бити бољи.

Обележавајући 25 година од оснивања Компаније „БК“, породица Карић и Карић фондација установили су Награду „Браћа Карић“, вреднујући њоме највиша достигнућа стваралаштва у областима културе и уметности, научног и истраживачког рада, новинарства, публицистике и издаваштва, економије и привреде, те хуманитарних активности које јачају мир, сарадњу и пријатељство међу народима.
Издање Карић фондације под називом „Награда Браћа Карић“ издаје се сваке године као ретроспектива ове Нараде. У облику је фото монографије која својим садржајем представља осниваче фондације и ове престижне Награде, управни одбор, све досадашње добитнике као и начела награде. Посебан одељак намењен је свечаности доделе Награде за протеклу годину у коме су изложена образложења и интервјуи добитника а мноштвом фотографија дочарана је и атмосфера са церемоније доделе.

 

 

Формат: 22џ28 цм
Број страна: 172
Писмо: ћирилица
Повез: тврди
Година издања: 2019.
ИСБН 978-86-7594-060-9

 

 

Оставите коментар

15 + 15 =