Ал Ноур Вал Амал – јединствени египатски оркестар слабовидих музичара наступа у Београду 23. септембра

 

Карић фондација у сарадњи са амбасадом Арапске Републике Египата у Србији са задовољством најављује „Ал Ноур Вал Амал”, јединствени оркестар састављен од слабовидних музичара.
Овај чувени оркестар долази у Србију и имаће концерте најпре у Ужицу и Крагујевцу, а потом у Београду и Новом Саду.
Београђани ће 23. септембра у Коларчевој задужбини моћи да уживају у извођењу класичних западних и оријенталних композиција. Оркестар обухвата све четири стандардне секције инструмената: жичане, дувачке, металне и удараљке. Музичари изводе дела без читања музичких нота на Брајевом писму или под утицајем диригентске палице.
Његова екеселенција господин Амр Алгувеили амбасадор Египта поводом доласка овог оркестра је изјавио:”Веома смо срећни што ће оркестар наступити у четири угла Србије, у градовима Ужице, Крагујевац, Нови Сад и Београд”, изразивши искрену захвалност градоначелницима Ужица и Крагујевца, Покрајинском секретаријату за културу Војводине, Градском секретаријату за културу Београда и Карић фондацији за улагање ресурса њихових градова у реализацију ове изузетне културне активности.Предстојећа посета оркестра је јединствена прилика за показивање изузетних талената и дивне одлучности, чиме се народи Србије и Египта још више зближавају, рекао је Аљоваили.

 

 

Оставите коментар

thirteen − four =