Al Nour Val Amal – jedinstveni egipatski orkestar slabovidih muzičara nastupa u Beogradu 23. septembra

 

Karić fondacija u saradnji sa ambasadom Arapske Republike Egipata u Srbiji sa zadovoljstvom najavljuje „Al Nour Val Amal“, jedinstveni orkestar sastavljen od slabovidnih muzičara.

Ovaj čuveni orkestar dolazi u Srbiju i imaće koncerte najpre u Užicu i Kragujevcu, a potom u Beogradu i Novom Sadu.

Beograđani će 23. septembra u Kolarčevoj zadužbini moći da uživaju u izvođenju klasičnih zapadnih i orijentalnih kompozicija. Orkestar obuhvata sve četiri standardne sekcije instrumenata: žičane, duvačke, metalne i udaraljke. Muzičari izvode dela bez čitanja muzičkih nota na Brajevom pismu ili pod uticajem dirigentske palice.

NJegova ekeselencija gospodin Amr Alguveili ambasador Egipta povodom dolaska ovog orkestra je izjavio:”Veoma smo srećni što će orkestar nastupiti u četiri ugla Srbije, u gradovima Užice, Kragujevac, Novi Sad i Beograd”, izrazivši iskrenu zahvalnost gradonačelnicima Užica i Kragujevca, Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu Vojvodine, Gradskom sekretarijatu za kulturu Beograda i Karić fondaciji za ulaganje resursa njihovih gradova u realizaciju ove izuzetne kulturne aktivnosti.Predstojeća poseta orkestra je jedinstvena prilika za pokazivanje izuzetnih talenata i divne odlučnosti, čime se narodi Srbije i Egipta još više zbližavaju, rekao je Aljovaili.

 

 

Ostavite komentar

eleven + 16 =