Фондација Браћа Карић наставља да помаже угроженим малишанима: Незаборавна посета Прихватилишту за децу Београда

Са великом радошћу обавештавамо јавност о незаборавном догађају у Прихватилишту за децу Београда, који је организовала Фондација Браћа. Овај догађај је био испуњен љубављу, креативношћу и искреним осмесима деце.


Хуманитарна акција која инспирише

Од 1958. године, Прихватилиште за децу Београда пружа топли дом и подршку деци без адекватног родитељског старања. До сада је збринуло преко 70.000 деце, а Фондација Браћа Карић је дугогодишњи партнер ове установе, посебно кроз пројекат „Уметност.Слобода.Снага.” који је пре 12 година покренула председница Фондације Даница Карић Стојилковић. Овај пројекат има за циљ да кроз уметност и креативне активности пружи деци могућност да развијају своје таленте и осећај слободе.

Модна ревија и креативне радионице

Посебан део програма била је модна ревија коју је приредила талентована уметница Милица Маринковић, чији пројекат Мима Еко Арт користи лименке рециклиране материјале за креирање јединствених хаљина. Деца су била одушевљена док су манекенке носиле ове дивне креације, показујући како уметност може допринети очувању животне средине.
Поред модне ревије, организоване су и креативне радионице уз музику Дане Карић. Двориште Прихватилишта одзвањало је песмом, игром и смехом, док су деца уживала у уметничким активностима, стварајући незаборавне успомене.

Поред модне ревије, организоване су и креативне радионице уз музику Дане Карић. Двориште Прихватилишта одзвањало је песмом, игром и смехом, док су деца уживала у уметничким активностима, стварајући незаборавне успомене.

Podrška donatora i prijatelja

Ova poseta bila je i prilika da se zahvalimo svim učesnicima, donatorima i prijateljima koji su svojim nesebičnim zalaganjem u poslednjem periodu doprineli uspehu ove inicijative. Posebno smo bili oduševljeni videti sve divne BeJoYuss kreacije – jakne, torbe, kišobrane i haljine koje su naši donatori doneli sa sobom.
„Ovo je bio dan za pamćenje. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i pružili podršku. Vaše nesebično zalaganje i ljubav znače najviše ovoj divnoj deci, a naravno i svima nama“, izjavila je Danica Karić Stojilković, predsednica Fondacije Braća Karić.

Заједничка мисија за бољу будућност

Овај догађај је још један пример како удружене снаге, добра воља и велико срце могу допринети бољем и срећнијем детињству за најмлађе и најосетљивије чланове нашег друштва. Фондација Браћа Карић, заједно са пријатељима, донаторима и представницама Латино клуба жена из Београда, својим несебичним ангажманом показује колико је важна хуманитарна подршка и солидарност.
Позивамо све да се укључе и пруже свој допринос заједници, јер сваки мали гест може направити велику разлику у животима ове деце. Заједно можемо створити бољу будућност за нашу децу и наше друштво.

Оставите коментар

sixteen + 19 =