Tribina povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Karić fondacija i „Alfa BK“ Univerzitet organizovali tribinu povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Karić fondacija u saradnji sa “ALFA BK” Univerzitetom priredila je tribinu povodom 3. decembra “Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom”. Učesnici tribine su bili ovogodišnji osvajači medalja na paraolimpijskim igrama u Londonu i dobitnici Nagrade “Braća Karić”, kao i treneri sa velikim uspesima na paraolimpijskim igrama, evropskim i svetskim takmičenjima.

Bilo da ste potpuno zdrava ili osoba sa invaliditetom, razlike nema, samo uz puno truda, krvi, znoja i suza, može se postići sve, poručeno je sa tribine u prostorijama “ALFA BK” Univerziteta. Borislava Perić Ranković, osvajačica srebrne medalje na paraolimpiskim igrama u Londonu kao i niza priznanja na evropskim i svetskim takmičenjima rekla je da njoj, kao i njenim kolegama paraolimpicima, ova tribina puno znači, jer poziva za ovakva druženja, na žalost, nemaju mnogo. Još jedan naš srebrni paraolimpijac u atletskim disciplinama, Draženko Mitrović je u razgovoru sa studentima pokušao da približi način, na koji se on i njegove kolege pripremaju za velika evropska i svetska takmičenja.

Vrhunski treneri paraolimpijaca koji takođe nose najviša sportska priznanja Goran Kocić i Vlastimir Golubović složili su se da je rad sa osobama sa invaliditetom potpuno isti kao sa svim ostalim sportistima, jer kod njih ne manjka motiva i želja za uspehom.

Predsednica Karić fondacije, Danica Karić ponosna je, kako kaže, što se svakim ovakvim druženjima podiže svest o osobama sa invaliditetom kao i problemima sa kojima se susreću.

Nakon tribine organizovan je prijateljski susret u stonom tenisu. Studenti Fakulteta za menadžment u sportu “ALFA BK” Univerziteta i njihovi gosti odmerili su snage sa sjajnim paraolimpijkama koje su ne skrivajući zadovoljstvo, pokazale svoje umeće koje im je donelo najviša olimpijska priznanja.

Na kraju je zaključak svih učesnika i gostiju bio isti, na naše paraolimpijce koji našu zemlju predstavljaju na najlepsi način možemo da budemo ne samo ponosni već da se ugledamo, a za njihove velike uspehe najmanje što možemo da uradimo kako bi smo im se odužili, jeste organizovanje ovakvih tribina.

Ostavite komentar

five × 5 =