Poseta mladim sportistima u Čačku

Na zimskim olimpijskim igrama za osobe sa posebnim potrebama u Južnoj Koreji, troje učenika iz Čačka osvojilo je 6 od ukupno 17 medalja za našu zemlju. Prepoznavši značaj njihovog ogromnog uspeha, Karić fondacija je 07.03.2013.god. posetila mlade osvajače olimpijskih odličja i uručila im poklone.

Mladim olimpijcima je u ime Karić fondacije poklone uručila Gordana Karić, napomenuvši da je pri odluci da se pomogne ovoj deci prevagnuo osećaj koji porodica Karić gaji prema celom srpskom podmlatku.

Najuspešniji među njima bio je Milan Jovičić, kome je pripalo zlato u superveleslalomu i slalomu, a srebro u veleslalomu, dok je Danica Topalović bila zlatna u kategoriji slalomašica, a Milena Baralić bronzana u trčanju na skijama. Predvođeni nastavnikom fizičkog vaspitanja Srbom Ristanovićem, ovi mladi sportisti zadivili su svetsku sportsku javnost.

Direktor škole Milorad Đondrić zahvalio je na poseti i primio na poklon knjige koje će, kako se ispostavilo, biti među prvima u budućoj biblioteci ove škole. Rukovodstvo je obradovala i pomoć Karić fondacije u vidu volontiranja profesorke engleskog jezika koja će sa decom početi da radi već naredne nedelje.

 

Ostavite komentar

3 × one =