Porodica Karić proslavila Svetog Jovana Krstitelja

U velelepnoj Vili Jelena najbrojnija, najuspešnija i najsložnija srpska porodica proslavila je krsnu slavu Sveti Jovan.
19. januar, Bogojavljenje

Proslava je tradicionalno počela na Bogojavljenje, 19. januara, svečanim činom osveštavanja i rezanja kolača, milošću Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Gospodina Irineja. Svečanom činu prisustvovali su članovi porodice, predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, članovi diplomatskog kora i drugi gosti.
Kao i svake godine, Karići to čine u večeri pred sam dan slave, kada na Bogojavljenje lome slavski kolač u prisustvu najstarijeg člana porodice, Danice Karić, koja monaški život provodi kao mati Angelina.
Sve goste pozdravio je domaćin slave Dragomir J. Karić, dok je poglavar srpske crkve, blagoslovivši trpezu, poželeo da brojna porodica Karić proslavlja svoju krsnu slavu još mnogo godina, bilo da je na okupu kao večeras ili rasejana po čitavom svetu.
„Ovo je jedna od retkih porodica gde se u molitvi za njeno zdravlje pominje veoma mnogo imena. To nekada uopšte nije bilo neobično, ali danas jeste. Blagodareći matici koja je ovde među nama, mati Angelini, ova porodica se održava. Iako su raseljeni, u ime krsne slave oni se patrijarhalno okupljaju i tako čuvaju svoje drevne običaje. Želim im da to čine i u budućnosti“, poručio je patrijarh srpski Irinej u besedi, napomenuvši da je slava Sveti Jovan Krstitelj ujedno i slava Srpske pravoslavne crkve.
Među zvanicama bili su i članovi diplomatskog kora, među kojima ambasadori Belorusije, Rusije, Argentine, Austrije, Irana, Sirije, Palestine, Indonezije, Venecuele Kazahstana, Tunisa…
20. januar, Sveti Jovan
Obeležavanju krsne slave porodice Karić, Sveti Jovan, prisustvovali su prijatelji porodice, predstavnici diplomatskog kora, kao i ugledne ličnosti iz javnog života: Ljiljana Blagojević sa kćerkom Kalinom Kovačević, Marina Rajević Savić i Dule Savić, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom, Vladimir Božović, Grigorije Lav Pajkić, Bora Dugić, kao i zaposleni u Karić Fondaciji i BK Alijansi.
Naročitu radost među okupljenima izazvao je dolazak Njihovih Kraljevskih Visočanstava, Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine Karađorđević koji su se srdačno pozdravili i fotografisali sa svima koji su im prilazili, a zatim uživali u društvu Lin Montgomeri.
Prisutni su se pozdravili sa domaćinima u dobrom raspoloženju i lepim željama za najbrojniju, najuspešniju i najsložniju porodicu u Srbiji.

Ostavite komentar

five − five =