Nagrada Braća Karić 2014. godine

Nagrada „Braća Karić“ uspostavljena je kao plod vere u neiscrpnu pamet i vrednost, pre svega sopstvenog naroda. Namera joj je da bude podsticaj i motiv za sve one koji stvaraju, koji oblikuju vrednosti zbog kojih ćemo svi mi, i prostor u kome živimo – biti bolji.

 


Obeležavajući 25 godina od osnivanja Kompanije „BK“, porodica Karić i Karić fondacija ustanovili su Nagradu „Braća Karić“, vrednujući njome najviša dostignuća stvaralaštva u oblastima kulture i umetnosti, naučnog i istraživačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, ekonomije i privrede, te humanitarnih aktivnosti koje jačaju mir, saradnju i prijateljstvo među narodima.
Izdanje Karić fondacije pod nazivom „Nagrada Braća Karić“ izdaje se svake godine kao retrospektiva ove Narade. U obliku je foto monografije koja svojim sadržajem predstavlja osnivače fondacije i ove prestižne Nagrade, upravni odbor, sve dosadašnje dobitnike kao i načela nagrade. Poseban odeljak namenjen je svečanosti dodele Nagrade za proteklu godinu u kome su izložena obrazloženja i intervjui dobitnika a mnoštvom fotografija dočarana je i atmosfera sa ceremonije dodele.

 

 

Format: 22×28 cm
Broj strana: 146
Pismo: ćirilica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2007.
ISBN: 978-86-7594-025-8

Ostavite komentar

4 × five =