Nagrada „Braća Karić“ 1997-2017 – 20 godina Nagrade

Nagrada „Braća Karić“ uspostavljena je kao plod vere u neiscrpnu pamet i vrednost, pre svega sopstvenog naroda. Namera joj je da bude podsticaj i motiv za sve one koji stvaraju, koji oblikuju vrednosti zbog kojih ćemo svi mi, i prostor u kome živimo – biti bolji.

 


Svečanost na kojoj je jubilarni dvadeseti put uručena Nagrada „Braća Karić“ po svemu izuzetnim pojedincima, koji su svojim dostignućima u umetnosti, nauci, novinarstvu, dobročinstvu i sportu obeležili prethodnu godinu – održana je 20. novembra 2017. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Zlatnom nizu od 125 laureata Nagrade „Braća Karić“, onih koji su svojim radom i dostignućima zadužili čovečanstvo, pridružilo se pet novih „veličanstvenih“. Te večeri dodela Nagrade imala je poseban karakter – sve dobitnice jubilarne Nagrade „Braća Karić“ su hrabre, plemenite i po mnogo čemu odvažne žene. Tim činom Karić fondacija je još jednom odala priznanje svim uspešnim ženama koje uz svoje profesije suvereno nose i živote svojih porodica.
Nagrade su uručile: Milanka Mara Karić, Olivera Karić Nedeljković i Gorica Nedeljković Bogdanović.
Na samom početku ceremonije dodele Nagrade bio je prikazan memorijalni film o Sretenu J. Kariću.
Iznenađenje večeri bio je film o Milanki Karić, počasnoj predsednici Karić fondacije, predsednici Saveta Univerzitete „Braća Karić“, narodnoj poslanici, počasnom konzulu Republike Kazahstan – ženi koja se svim svojim činjenjem, mišljenjem i stvaranjem sasvim slobodno može poistovetiti sa dobitnicama Nagrade.

Obeležavajući 25 godina od osnivanja Kompanije „BK“, porodica Karić i Karić fondacija ustanovili su Nagradu „Braća Karić“, vrednujući njome najviša dostignuća stvaralaštva u oblastima kulture i umetnosti, naučnog i istraživačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, ekonomije i privrede, te humanitarnih aktivnosti koje jačaju mir, saradnju i prijateljstvo među narodima.
Izdanje Karić fondacije pod nazivom „Nagrada Braća Karić“ izdaje se svake godine kao retrospektiva ove Narade. U obliku je foto monografije koja svojim sadržajem predstavlja osnivače fondacije i ove prestižne Nagrade, upravni odbor, sve dosadašnje dobitnike kao i načela nagrade. Poseban odeljak namenjen je svečanosti dodele Nagrade za proteklu godinu u kome su izložena obrazloženja i intervjui dobitnika a mnoštvom fotografija dočarana je i atmosfera sa ceremonije dodele.

Format: 22×28 cm
Broj strana: 376
Pismo: ćirilica
Povez: tvrdi
Godina izdanja: 2018.
ISBN 978-86-7594-051-7

Knjiga u pdf formatu!

Nagrada 2017-1 deo

Nagrada 2017-2 deo

Nagrada 2017-3 deo

Ostavite komentar

twenty − 20 =