Izveštaj o prikupljenim sredstvima na humanitarnoj predstavi „Na Drini ćuprija”

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je humanitarno izvođenje monodrame „Na Drini ćuprija” Tihomira Tike Stanića, održano 8. maja u Klubu Jelena, uspešno realizovano i da su prikupljene donacije u iznosu od 4.000 evra. Zahvaljujući vašoj podršci, prikupljena sredstva biće donirana Domu kulture u Gračanici, koji će ih upotrebiti za produkciju dve nove predstave u dva amaterska pozorišta. Dom kulture „Gračanica” je ustanova kulture koja više od tri decenije – uprkos svim nedaćama koje su je zadesile – organizuje, podržava i podstiče aktivnosti iz većine oblasti umetničkog delovanja i stvaranja. Iza sebe ima više od devet stotina događaja čija radnja se dešava ne samo na teritoriji opštine Priština, već i na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije i centralne Srbije. Dom kulture „Gračanica” je neprofitna organizacija i kao takvoj, njena misija je i da osnaži zajednice u zabačenim, izolovanim selima što je ona i učinila organizovanjem kulturnih aktivnosti od Drenice, Prizrena, Velike Hoče do Osojana.
Prva predstava koja će biti realizovana od donacije Fondacije Braća Karić biće postavljena u Amaterskom pozorištu Janićije Popović iz Gračanice, koje pohađa oko 30 mališana. U planu je da se postavi prva lutkarska predstava na goranskom dijelaktu. Na taj način pomažemo nacionalnu manjinu Goranaca i ohrabrujemo mališane da se razvijaju i da stvaraju, da maštaju i da budu kreativni. Ova donacija će im pružiti veliku podršku i motivisati ih da nastave sa svojim radom i razvojem novih predstava.
Druga predstava biće produkcija Amaterskog pozorišta Srpska drama iz Gnjilana, koje je poznato kao jedno od najboljih amaterskih pozorišta u Srbiji i koje redovno osvaja nagrade na festivalima. Ova donacija će im omogućiti da nastave svoj pobednički niz i da nastave da donose priznanja i uspehe.
U vreme kada se istinske vrednosti često zaboravljaju, Fondacija Braća Karić želi ovom donacijom da podrži opstanak duha i kulture srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Deca u ovim krajevima žive u teškim uslovima, ali njihova volja za napredovanjem i razvojem je ogromna. Sada im svi zajedno postajemo velika podrška na tom putu.
Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali humanitarnom izvođenju monodrame „Na Drini ćuprija” i na taj način podržali ovu značajnu donaciju. Vaša nesebična pomoć i učešće u ovoj akciji doprineli su značajnom koraku ka boljoj budućnosti za mlade na Kosovu i Metohiji.

 

Ostavite komentar

9 − 1 =