Fondacija Braća Karić nastavlja svoju humanitarnu misiju: Donirani najmoderniji interaktivni televizori u Zaječaru

U Zaječaru, gradu sa bogatom istorijom i ogromnim potencijalom za razvoj, najmlađe generacije će sada imati priliku da istražuju svet programiranja zabavnim i inovativnim načinom, zahvaljujući donaciji Fondacije Braća Karić. Fondacija Braća Karić, koja već dugo godina pomaže i podržava obrazovne institucije i tehnološke inicijative, obezbedila je dva najmodernija interaktivna televizora, koji će omogućiti mališanima da se upoznaju sa osnovama programiranja.

Ovaj inovativni pristup obrazovanju omogućava deci da na interaktivan način uče osnove programiranja kroz igru i zabavu. Kroz različite obrazovne igre i aplikacije, deca će imati priliku da razvijaju logičko razmišljanje, kreativnost i timski rad. Interaktivni televizori predstavljaju instrumente koji će mališanima omogućiti da stvaraju, eksperimentišu i uče na nove načine, podstičući ih da postanu aktivni učesnici u svom obrazovanju.

Ovaj korak napred u obrazovnom sistemu Zaječara predstavlja značajan doprinos jačanju budućih generacija sa veštinama koje su neophodne u digitalnom dobu. Ovaj vid tehnološke podrške deci ima potencijal da unapredi pristup obrazovanju, šireći mogućnosti za učenje i razvoj veština cele zajednice.

Fondacija Braća Karić nastavlja da se angažuje u svojoj misiji podrške obrazovanju, omogućavajući deci da naprave prve korake u svetu programiranja i steknu veštine koje će im otvoriti vrata ka uspešnoj budućnosti. Ova važna inicijativa nije samo investicija u decu Zaječara, već je investicija u budućnost cele Srbije, kako bi mogli da budemo u toku sa četvrtom tehnološkom revolucijom koja menja svet iz časa u čas.

Ova donacija nastala je kao rezultat potpisanog sporazuma između Fondacije Braća Karić i Narodnog pozorišta u Zaječaru. Jedan CLEVERTOUCH interaktivni televizor doniran je Osnovnoj školi ,,Ljubica Radosavljević – Nada“, a drugi je doniran zaječarskom Narodnom pozorištu. Ova donacija dodatno će obogatiti ponudu Narodnog pozorišta, koje je svojevrsni biser kulturne scene timočkog kraja.

Ostavite komentar

twenty + ten =