Dragan M. Milošević – SPOMENAR VEČNIM SRPSKIM PRIJATELJIMA

Namena „Spomenara“ je da se utisne „žig“ i duh kolektivnog „pamćenja“ na „strance“ koji su svojim delima ušli u našu nacionalnu istoriju, ali su zaboravljeni, potisnuti ili „retuširani“. „Spomenar“ autora Dragana M. Miloševića postaje autentično i „živo“ svedočenje i čitaocu se nudi kao istorijski i nacionalni dar i kao moralni dug.
Tomislav Kresović, publicista, recenzent

 

Pisanjem ove knjige želeo sam da zaokružim moje trilogijsko posvećenje problemu zaborava, fenomenu kog sam u prethodne dve knjige („Narodni budilnik” i „Heroine Srbije-Vekovnik”), kvalifikovao kao naš najveći nacionalni greh. Ovog puta pažnju sam usmerio na davanje ličnog doprinosa toliko neophodnom umanjenu zaborava prema osvedočenim srpskim prijateljima, strancima koji su u različitim istorijskim periodima i različitim povodima dolazili u našu zemlju, neki od njih boravili privremeno, mnogi odlučili da u njoj ostanu do kraja života, a koji su svojim delima ostavili neizbrisiv trag u istoriji naše nacije i države.
Dragan M. Milošević, autor

Svaka knjiga koju izdaje Karić fondacija je brižljiv odabir autora i dela kako iz srpske kulture tako i cenjenih umetnika i stvaraoca iz regiona, Evrope i Sveta. Ako smo odgovorni prema narodu i državi kao pojedinci i ne prepuštamo zaboravu sva duhovna dobra jednog društva, jedne nacije, tada smo na sigurnoj i čvrstoj stepenici na putu za večnost. Dakle neka ova knjiga bude svedočanstvo i beleška u vremenu koja je danas pred vama, a sutra i ubuduće pred vašim potomcima.
Karić Fondacija, izdavač

 

 

Format: 16.5×24 cm
Broj strana: 360
Pismo: ćirilica
Povez: Tvrdi
Godina izdanja: 2018.
ISBN 978-86-7594-054-8

Prvi deo knjige u pdf formatu!

Spomenar 1 deo

Ostavite komentar

19 − nine =