Извештај о прикупљеним средствима на хуманитарној представи „На Дрини ћуприја”

Са великим задовољством вас обавештавамо да је хуманитарно извођење монодраме „На Дрини ћуприја” Тихомира Тика Станића, одржано 8. маја у Клубу Јелена, успешно реализовано и да су прикупљене донације у износу од 4.000 евра. Захваљујући вашој подршци, прикупљена средства биће донирана Дому културе у Грачаници, који ће их употребити за продукцију две нове представе у два аматерска позоришта. Дом културе „Грачаница” је установа културе која више од три деценије – упркос свим недаћама које су је задесиле – организује, подржава и подстиче активности из већине области уметничког деловања и стварања. Иза себе има више од девет стотина догађаја чија радња се дешава не само на територији општине Приштина, већ и на читавој територији Косова и Метохије и централне Србије. Дом културе „Грачаница” је непрофитна организација и као таквој, њена мисија је и да оснажи заједнице у забаченим, изолованим селима што је она и учинила организовањем културних активности од Дренице, Призрена, Велике Хоче до Осојана.
Прва представа која ће бити реализована од донације Фондације Браћа Карић биће постављена у Аматерском позоришту Јанићије Поповић из Грачанице, које похађа око 30 малишана. У плану је да се постави прва луткарска представа на горанском дијелакту. На тај начин помажемо националну мањину Горанаца и охрабрујемо малишане да се развијају и да стварају, да маштају и да буду креативни. Ова донација ће им пружити велику подршку и мотивисати их да наставе са својим радом и развојем нових представа.
Друга представа биће продукција Аматерског позоришта Српска драма из Гњилана, које је познато као једно од најбољих аматерских позоришта у Србији и које редовно осваја награде на фестивалима. Ова донација ће им омогућити да наставе свој победнички низ и да наставе да доносе признања и успехе.
У време када се истинске вредности често заборављају, Фондација Браћа Карић жели овом донацијом да подржи опстанак духа и културе српског народа на Косову и Метохији. Деца у овим крајевима живе у тешким условима, али њихова воља за напредовањем и развојем је огромна. Сада им сви заједно постајемо велика подршка на том путу.
Захваљујемо свима који су присуствовали хуманитарном извођењу монодраме „На Дрини ћуприја” и на тај начин подржали ову значајну донацију. Ваша несебична помоћ и учешће у овој акцији допринели су значајном кораку ка бољој будућности за младе на Косову и Метохији.

 

Оставите коментар

19 − 16 =