Фондација Браћа Карић и Тика Станић заједно за децу Косова и Метохије

Хуманитарно извођење монодраме На Дрини ћуприја, у изведби барда српског глумишта Тихомира Тике Станића, одржано је 21. маја у организацији Фондације Браћа Карић. У прелепом амбијенту Клуба Јелена окупили су се пријатељи Фондације Браћа Карић да подрже још једно добро дело и племениту акцију коју је покренула Фондација. Као што је мост на Дрини грађен камен по камен да би две спојио обале, што је тада било најпотребније људима који су ту живели, тако и Фондација Браћа Карић већ пола века, акцију по акцију, једно добро дело за другим, гради мостове доброчинства који долазе до оних којима је помоћ најпотребнија.

Сарадња Фондације Браћа Карић и Тике Станића довела је до великог успеха и била је повод да се на једном месту окупе људи доброг срца и искрени љубитељи позоришта и писане речи. Вече театра, хуманости и доброчинства увеличао је велики број гостију, па је сала Клуба Јелена била препуна људи који су желели да учествују и помогну велики циљ Фондације Браћа Карић – прикупљање помоћи за енклаве на Косову и Метохији. Међу уваженим гостима били су и Његова Екселенција амбасадор Казахстана у Србији господин Мади Атамкулов са својом супругом, оснивачи Фондације Браћа Карић Богољуб, Миланка, Славица, Оливера и Драгомир Карић, новинарка Весна Дедић, историчар Предраг Марковић, декан Академије уметности Драган Елчић, ректор Алфа БК Универзитета Јован Веселиновић, представници компаније БК Тесла, као и многи други уважени гости.

Почасна председница Фондације Миланка Карић поздравила је окупљене у име Фондације, подсетивши да прва приватна породична фондација помаже већ пола века и да су јој главни циљеви помоћ деци и очување породице и породичних вредности, што је и сада био повод да се покрене ова иницијатива, кроз коју ће се помоћи деци која живе у енклавама на југу Косова и Метохије.

Симболика доброчинства провлачи се кроз капитално дело нашег нобеловца Иве Андрића, а то је приметио и истакао и господин Тика Станић, који се захвалио свим гостима што су подржали својим донацијама наш народ на Косову и Метохији. Он је нагласио да га од детињства, које је провео у школи, јер му је отац био сеоски учитељ, нешто посебно везује за децу, вртиће и школе, и да се нигде није тако одушевио као када је био у посети школама на Косову и Метохији.

Прилозима гостију скупљена су значајна средства, а Фондација Браћа Карић наставља да прикупља донације за велику акцију помоћи енклавама на Косову и Метохији и позива све људе добре воље да се придруже и помогну у складу са својим могућностима. Све детаље о активностима Фондације Браћа Карић, као и начине за донирање, заинтересовани могу пронаћи на сајту Фондације https://karicfoundation.com

 

Оставите коментар

two × three =