Aleksej Puškov POSTSKRIPTUM Može li Putin pomoći Rusiji

U svojoj novoj knjizi poznati ruski politikolog i popularni televizijski voditelj Aleksej Puškov deli s čitaocima stavove o perspektivama Rusije i savremenog sveta i daje ocenu o značajnim događajima poslednjih godina – globalnoj krizi, „restartovanju“ odnosa Rusije sa Zapadom, programu „destaljinizacije“, ratu u Libiji i pogibiji Muamera Gadafija.

 

Autor zna o čemu govori. Profesor Moskovskog državnog fakulteta za međunarodne odnose, predsednik Saveta za strateške prioritete, tvorac i urednik „Postskriptuma“, po mišljenju mnogih najbolje analitičke emisije ruske televizije, Aleksej Puškov spada u svetsku političku i ekspertsku elitu.
Od početka devedesetih godina XX veka neizostavni je učesnik Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Držao je predavanja u najčuvenijim slušaonicama i salama širom sveta – od Vašingtona do Singapura, njegovi članci pojavljivali su se u najpoznatijim izdanjima u SAD i Evropi, sretao se s Bilom Klintonom, Helmutom Kolom, Žakom Širakom, Henrijem Kisindžerom, Kondolizom Rajs, Aleksandrom Kvasnjevskim, Džordžom Sorošem, Li Kuan Juom, Muamerom Gadafijem i drugim svetskim liderima.
Njegova nova knjiga bridak je i emocionalan dijalog s čitaocem koji želi da zna šta se zapravo događa u svetu i koga interesuje sudbina sopstvene zemlje.
Aleksandar Puškov (1954) profesor je prestižnog MGIMO, osnivač i rukovodilac „Postskriptuma”, po mišljenju mnogih najboljeg analičkog programa na ruskoj televiziji, predsednik Saveta za strateško planiranje, predsednik Komiteta Gosdume za međunarodne poslove. Pored ostalog, Puškov je autor više knjiga, brojnih naučnih publikacija i analitičkih članaka u ruskim i svetski vodećim listovima i časopisima.

 

 

Format: 15x21cm
Broj strana: 312
Pismo: ćirilica
Povez: Tvrd
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-86-7594-040-1

Knjiga u pdf formatu!

Postskriptum – Aleksej Puskov

Ostavite komentar

9 + nine =